
L’Arcimboldo è altresì una statuina dalla forma moderna e stilizzata, creata dal 3D Artist Francesco Conte, esperto in lighting e look dev www.frankwy.com, che premia in Italia e all’estero gli Artisti del Gusto: custodi e ambasciatori di arti antiche, capaci di saper narrare la storia, di comunicare la cultura del proprio territorio, guardando al futuro e restando al passo con i tempi le tendenze, con unicità e capacità emozionale.

Con il riconoscimento de L’Arcimboldo vi è l’attribuzione da uno a tre pennelli, espressione della creatività di ogni artista.
Dopo una serie di valutazioni da parte di professionisti della comunicazione e dell’ambito gastronomico, meritevoli Artisti del Gusto sono entrati a far parte della Guida de L’Arcimboldo con l’assegnazione dei pennelli.
Jimmy Griffin è presente nella Guida 2025 de L’Arcimboldo con l’assegnazione di 3 Pennelli nella categoria Artista Tradizionale.
Jimmy Griffin è un panettiere di sesta generazione originario di Galway, Irlanda. È docente presso la TU di Dublino; la School of Culinary Arts and Food Technology.

In Irlanda insegna viennoiserie e pane artigianale agli studenti dei corsi di laurea dell’Università. Ha conseguito un master in sviluppo di prodotti alimentari e innovazione culinaria e insegna regolarmente a livello internazionale presso la Deutsches Baker Akademie di Weinheim e Dresda, in Germania.
Insegna anche presso la School of Artisan Food nel Regno Unito durante le vacanze estive. Lavora anche come consigliere e consulente per l’industria; la sua società di consulenza fornisce formazione e competenze/soluzioni per lo sviluppo dei prodotti a grandi e piccole industrie.
Jimmy con dimostrazioni e lezioni è stato presente nel Regno Unito, in Brasile, Italia, Giappone, Taipei, Singapore, Cina, Belgio, Stati Uniti, Trinidad, Austria, Islanda, Spagna e Russia, solo per citarne alcuni.
Cresciuto all’insegna della competitività, ha vinto molti concorsi nazionali di panificazione, inoltre ha rappresentato l’Irlanda in Campionati Europei come candidato alla viennoiserie per tre volte.

Dal 2001 Jimmy è anche membro della giuria internazionale di panificazione per la maggior parte dei campionati mondiali e dei concorsi mondiali master, le olimpiadi della panificazione del settore.
Jimmy Griffin, è inoltre molto apprezzato come autore di sette libri sul pane e sulla pasticceria laminata.
Jimmy Griffin
L’Arcimboldo online magazine, takes its name from the 16th century painter Giuseppe Arcimboldo because the artist created the famous “Composite Testes”, or paintings that, from the set of fruit and vegetables, fish and kitchen products represented on canvas, revealed a bizarre, fantastic and at times mysterious human figure.

L’Arcimboldo is also a statuette with a modern and stylised shape, created by the 3D Artist Francesco Conte, expert in lighting and look dev www.frankwy.com, who rewards the Artists of Taste in Italy and abroad: custodians and ambassadors of ancient arts, capable of telling the story, communicating the culture of their territory, looking to the future and keeping up with the times and trends, with uniqueness and emotional capacity.
With the recognition of L’Arcimboldo there is the attribution of one to three brushes, an expression of the creativity of each artist.
After a series of evaluations by professionals in the communication and food sectors, deserving Artists of Taste have been included in the L’Arcimboldo Guide with the assignment of brushes.
Jimmy Griffin is present in the 2025 L’Arcimboldo Guide with the assignment of 3 Brushes in the Modern Artist category.
Jimmy Griffin is a sixth-generation baker originally from Galway, Ireland. He is a lecturer at the TU Dublin; the School of Culinary Arts and Food Technology.

In Ireland he teaches viennoiserie and artisan bread to the University’s undergraduate students. He holds a Master’s degree in Food Product Development and Culinary Innovation and regularly teaches internationally at the Deutsches Baker Akademie in Weinheim and Dresden, Germany.
He also teaches at the School of Artisan Food in the UK during the summer holidays. He also works as an advisor and consultant for the industry; his consultancy provides training and expertise/solutions for product development to large and small industries.
Jimmy has demonstrated and taught in the UK, Brazil, Italy, Japan, Taipei, Singapore, China, Belgium, USA, Trinidad, Austria, Iceland, Spain and Russia to name a few.
A competitive baker by training, he has won many national baking competitions and has represented Ireland in the European Championships as a viennoiserie candidate three times.
Since 2001 Jimmy has also been a member of the international baking judging panel for most of the world championships and world masters competitions, the baking olympics of the industry.
Jimmy Griffin is also a highly regarded author of seven books on bread and laminated pastries.