L’Arcimboldo magazine online, prende il nome dal pittore del ‘500 Giuseppe Arcimboldo poiché l’artista realizzò le famose “Teste Composte”, dipinti che rivelavano una figura umana mettendo insieme tra loro prodotti ortofrutticoli, pesci e prodotti di cucina.
” L’Arcimboldo d’Oro ” ovvero la statuina dorata dalla forma moderna e stilizzata, creata dal 3D Artist Francesco Conte esperto in lighting e look dev www.frankwy.com , nasce per premiare gli Artisti del Gusto, in Italia e all’estero, cioè coloro i quali che con la loro professione e suddivisi per categorie peculiari, rispondono ai seguenti requisiti nell’ambito enogastronomico:“Artisti del Gusto, custodi e ambasciatori di arti antiche, capaci di saper narrare la storia, di comunicare la cultura del proprio territorio, guardando al futuro e restando al passo con i tempi e le tendenze, con unicità e capacità emozionale”.
L’Arcimboldo d’Oro, inoltre equivale al simbolo del Pennello d’Oro, utilizzato dagli artisti per creare le loro opere.
Dopo una serie di valutazioni da parte di professionisti della comunicazione e dell’ambito gastronomico, meritevoli Artisti del gusto sono entrati a far parte della guida de L’Arcimboldo con l’assegnazione da uno a tre pennelli d’Oro e durante l’evento di premiazione al Grand Hotel Capodimonte hanno ricevuto la targa che riporta i pennelli d’Oro assegnati.
Luigi Vitiello è nella Guida 2024 de L’Arcimboldo con l’assegnazione di 2 pennelli nella categoria Artista Moderno.
Luigi Vitiello maestro pasticciere a capo del laboratorio di pasticceria, del The New President e Lounge Bar di Angri in provincia di Salerno.
Nell’accogliente location le creazioni di pasticceria e rosticceria realizzate sono realizzato da Vitiello, che ne cura ogni dettaglio.
Ogni dolce ha una sua identità, un equilibrio è fonte di emozioni gustative e nasce dall’intrigante intreccio di tecnica e creatività, dalla ricerca degli ingredienti migliori che concorrono a dar vita a un gusto inaspettato.
Le produzioni di Vitiello sono rispettose della pasticceria classica, ma anche inclini alla creazione di dolci decisamente singolari nelle consistenze, nella lavorazione e ovviamente nel gusto.
I grandi lievitati delle feste, completano brillantemente le sue produzioni.
Luigi Vitiello
L’Arcimboldo online magazine, takes its name from the 16th century painter Giuseppe Arcimboldo because the artist created the famous “Composed Heads”, paintings that revealed a human figure by putting together fruit and vegetables, fish and kitchen products.
” L’Arcimboldo d’Oro ” or the golden statuette with a modern and stylised shape, created by the 3D Artist Francesco Conte expert in lighting and look dev www.frankwy.com , was created to reward the Artists of Taste, in Italy and abroad, that is, those who with their profession and divided into specific categories, meet the following requirements in the food and wine sector: “Artists of Taste, custodians and ambassadors of ancient arts, capable of telling the story, communicating the culture of their territory, looking to the future and keeping up with the times and trends, with uniqueness and emotional capacity”.
The Arcimboldo d’Oro is also equivalent to the symbol of the Golden Brush, used by artists to create their works.
After a series of evaluations by professionals in the communication and gastronomic fields, deserving Artists of Taste have become part of the L’Arcimboldo guide with the assignment of one to three Golden Brushes and during the award ceremony at the Grand Hotel Capodimonte they received the plaque showing the Golden Brushes assigned.
Luigi Vitiello, present in the guide with 2 Golden Brushes from L’Arcimboldo, already awarded in previous years with the prestigious statuette, at the Regina Isabella room of the Grand Hotel Capodimonte, together with other award-winning pastry chefs from Campania was present with his artisanal creations, delighting the guests at the end of the award ceremony.
Luigi Vitiello, master pastry chef at the head of the pastry laboratory, of The New President and Lounge Bar in Angri in the province of Salerno.
In the welcoming location, the pastry and rotisserie creations are made by Vitiello, who takes care of every detail.
Each dessert has its own identity, a balance is a source of taste emotions and is born from the intriguing combination of technique and creativity, from the search for the best ingredients that contribute to giving life to an unexpected taste.
Vitiello’s productions are respectful of classic pastry making, but also inclined to the creation of decidedly unique desserts in their consistencies, processing and obviously in their taste.
The large leavened products for the holidays brilliantly complete his productions.