L’Arcimboldo è altresì una statuina dalla forma moderna e stilizzata, creata dal 3D Artist Francesco Conte, esperto in lighting e look dev www.frankwy.com, che premia in Italia e all’estero gli Artisti del Gusto: custodi e ambasciatori di arti antiche, capaci di saper narrare la storia, di comunicare la cultura del proprio territorio, guardando al futuro e restando al passo con i tempi le tendenze, con unicità e capacità emozionale.

Con il riconoscimento de L’Arcimboldo vi è l’attribuzione da uno a tre pennelli, espressione della creatività di ogni artista.
Dopo una serie di valutazioni da parte di professionisti della comunicazione e dell’ambito gastronomico, meritevoli Artisti del Gusto sono entrati a far parte della Guida de L’Arcimboldo con l’assegnazione dei pennelli.

Paco Torreblanca è presente nella Guida de L’Arcimboldo con l’assegnazione di 3 Pennelli nella categoria Artista Moderno.

Il grande pasticciere spagnolo Paco Torreblanca è nato nel 1951 a Villena presso Alicante.
Si è formato da giovanissimo in Francia, a Parigi.Nel 1978 apre la sua prima pasticceria a Elda nella regione di Alicante che ha un’immagine innovativa e propone creazioni ed elaborazioni moderne con uno stile personale e raffinato.

Nel 1988 si aggiudica il titolo d Miglior Maestro Artigiano di Spagna e nell’anno successivo, unico spagnolo, viene proclamato Miglior Pasticcere dell’Anno in Europa.L
L’anno successivo conquista la quarta posizione nella Coppa del Mondo della Pasticceria a Lione. Nel 1990 viene premiato come Miglior Maestro Pasticcere artigiano d’Europa.
Nel 2003 riceve poi il premio al Miglior Libro del mondo di dolci (La obra de Paco Torrebanca).
Per la Migliore pubblicazione di gastronomia ottiene nel 2005 il Premio Euskadi.

Nel 2009 vince il premio per il Miglior Libro di dolci della Spagna (Collezione Sculture in zucchero) il Gourmand World Cookbook Awards.
Successivamente, nel 2010, viene insignito del titolo di Dottore Honoris Causa in Alimentazione da parte dell’Università Politecnica di Valencia, tiene corsi professionali non solo in Spagna, ma anche negli Usa.
Inoltre, è stato chiamato a preparare la torta per le nozze del Principe delle Asturie, il futuro Re Felipe, con Leticia Ortiz.

La sua vita professionale lo vede anche impegnato nella formazione, sono anni che gestisce la scuola che porta il suo nome.
Paco Torreblanca
L’Arcimboldo online magazine, takes its name from the 16th century painter Giuseppe Arcimboldo because the artist created the famous “Composed Heads”, or paintings that, from the set of fruit and vegetables, fish and kitchen products represented on canvas, revealed a bizarre, fantastic and at times mysterious human figure.
L’Arcimboldo is also a statuette with a modern and stylised shape, created by the 3D Artist Francesco Conte, expert in lighting and look dev www.frankwy.com, who rewards the Artists of Taste in Italy and abroad: custodians and ambassadors of ancient arts, capable of telling the story, communicating the culture of their territory, looking to the future and keeping up with the times and trends, with uniqueness and emotional capacity.

With the recognition of L’Arcimboldo there is the attribution of one to three brushes, an expression of the creativity of each artist.
After a series of evaluations by professionals in the communication and gastronomic fields, deserving Artists of Taste have become part of the L’Arcimboldo Guide with the assignment of brushes.
Paco Torreblanca is present in the L’Arcimboldo Guide with the assignment of 3 Brushes in the Modern Artist category.
The great Spanish pastry chef Paco Torreblanca was born in 1951 in Villena near Alicante.

He trained at a very young age in France, in Paris. In 1978 he opened his first pastry shop in Elda in the Alicante region which has an innovative image and offers modern creations and elaborations with a personal and refined style.
In 1988 he won the title of Best Master Craftsman in Spain and the following year, the only Spaniard, he was proclaimed Best Pastry Chef of the Year in Europe.
The following year he achieved fourth place in the Pastry World Cup in Lyon. In 1990 he was awarded the title of Best Artisan Pastry Chef in Europe.

In 2003 he received the award for the Best Book of Desserts in the World (La obra de Paco Torrebanca).
In 2005 he received the Euskadi Award for the Best Gastronomy Publication.
In 2009 he won the award for the Best Book of Desserts in Spain (Sculture in zucchero Collection) at the Gourmand World Cookbook Awards.
Later, in 2010, he was awarded the title of Honorary Doctor in Nutrition by the Polytechnic University of Valencia, and holds professional courses not only in Spain, but also in the USA.

He was also called to prepare the cake for the wedding of the Prince of Asturias, the future King Felipe, with Leticia Ortiz.
His professional life also sees him involved in training, and he has been running the school that bears his name for years.